Kredittkort
Kredittkort

Det er heldigvis såpass stor konkurranse på markedet for kredittkort, at du i dag finner mange kort som er helt gratis å både eie og å bruke. Så fremt du bruker det rett. Med rett mener vi at du ikke tar ut kontanter med kortet (da løper rentene med en gang), samt alltid betaler innen den rentefrie perioden er over. For å få et kredittkort som er gratis i bruk, må du finne de som er gebyrfrie. Du må også finne kortene som ikke har årsavgift, noe som gjelder nesten alle vi anbefaler og omtaler her.

Merk deg at når vi snakker om gebyrfrie kredittkort, er dette som regel kun relevant når det gjelder uttak av kontanter. Bruker du kortet til kjøp av varer og tjenester, har de aller fleste null gebyrer uansett.

Gebyrfrie kredittkort

Blant de mest populære kredittkortene, som også er gebyrfrie, finner vi Gebyrfri Visa fra Santander. Dette kortet kan du lese mer om i vår omtale på disse sidene, men kort fortalt snakker vi om null gebyrer og høy kredittgrense. Kortet er til og med gebyrfritt for uttak av kontanter i utlandet. Riktignok tar kredittselskapene en inntekt i vekslingskursen når du bruker det i utlandet, men det gjelder også for uttak med debetkort (les betingelsene for hvert kort). Kortet fra Santander har også gratis reiseforsikring inkludert, noe som gjør at det egner seg meget bra som reisekort. Gebyrfri Visa har også en ganske raus rentefri periode, på hele 50 dager.

Credits Visa et godt alternativ

Credits Visa er også et helt gebyrfritt kredittkort, på lik linje med det nevnte fra Santander. Dette kortet har også reiseforsikring inkludert. Forskjellen er at Credits Visa har en noe lavere rentesats, og 1 dag kortere rentefri periode (51 dager mot 52 dager).

Begge kortene er blant de mest populære for de som er fokusert på å holde kostnadene på et minimum.