Kredittkort
Kredittkort

Å eie samt bruke et kredittkort kan gi store friheter for den det gjelder. Plutselig har man tilgang på penger man ikke eier, og dermed er det mulig å kjøpe og bruke mer enn man tidligere har gjort. Med dette følger det også et stort ansvar, og det er viktig at man betaler tilbake pengene i tide såvel som ikke sløser bort eller bruker mer enn hva som er nødvendig. I noen tilfeller kan man havne i en knipe hvor store kredittkortlån tynger på budsjettet og man behøver alternative løsninger. Her er refinansiering en gylden mulighet til å samle alle summene under ett, samt å kutte ned på rentebetalingene.

Dette er måten å refinansiere kredittkortgjelden

Kredittkort kan tilby flere lukrative fordeler ved riktig bruk. Garantier og forsikringer mot tap som følge av svindler og konkurser er noe av det som dekkes av kredittkortyter. Uheldigvis er også rentene svært høye i noen tilfeller, og for de som ikke betaler tilbake i tide kan kronene fort begynne å rulle ved forfall. Ofte sitter de som har lånt penger med lån hos flere forskjellige kredittkorttilbydere, og med mange smålån er det først av alt vanskelig å holde oversikt over hva man skylder, men det blir også fort store summer av det.

Ikke vent med å refinansiere kredittkortgjelden

Grunnen til at det er mulig å skaffe kredittkort hos mange tilbydere er mangelen på et felles register i Norge. Datatilsynet setter sterke begrensninger på hva firmaer har lov til å lagre av informasjon, og myndighetene har ikke enda vært villige til å gi bankene mulighet til å opprette registeret. For de som sitter med høye lån som følge av gjeld fra mange forskjellige kredittkort lønner det seg å gjøre følgende. Først av alt burde man vurdere å ta opp et forbrukslån som ofte har mye lavere renter. For det andre gjelder det å finne ut akkurat hva man skylder og hvem som er kreditorene.