Kredittkort
Kredittkort

Før du begynner å sende av gårde søknader, bør du først finne frem til det kortet som passer deg best. Det er mange ulike kredittkort på markedet, alle med sine fordeler og ulemper. Det kan derfor være lurt å sjekke på nettet først, spesielt på ulike nettsider hvor en kan sammenligne de forskjellige kortene. Tenk gjennom hva du trenger det til. Skal du bruke kortet som reserve i tilfelle det plutselig dukker opp en ekstra regning, bør du se etter kort med lav rente. Ønsker du å dra på shopping for å kjøpe de tingene du har drømt om lenge, kan det lønne seg å se etter kort med gode rabatter.

Krav til deg som søker

Når du har bestemt deg, går du inn på nettsiden til kortselskapet og fyller ut søknadsskjemaet. Det er viktig å være så ærlig som mulig når du fyller ut skjemaet. Alle opplysninger om inntekter og gjeld, blir kontrollert opp mot offentlige registre. Husk at det er noen krav en må oppfylle for at søknaden skal bli godkjent.

– du må være minst 18 år gammel, dog har noen kortselskaper også 20 års grense
– ha folkeregistrert adresse i Norge
– ikke ha noen betalingsanmerkninger
– ha liknet inntekt i Norge.

Om du oppfyller disse kravene, er du et skritt nærmere å få søknaden din godkjent. Du vil ofte få svar i løpet av bare et par minutter. Blir du godkjent, vil du få tilsendt et tilbud om kredittkort med informasjon om hvilken kredittgrense du kan få. Godkjenn avtalen med din egen BankID. I løpet av et par dager vil du få tilsendt kortet i posten.