Kredittkort
Kredittkort

Det er enkelte ting du absolutt bør ha med deg på ferie i utlandet. Pass, noe kontanter, solbriller og solkrem om du skal til varme strøk, mobiltelefon, og så videre. Det kanskje viktigste du bør ta med deg, nest etter legitimasjon, er et godt kredittkort. Det finnes flere grunner til dette, men her er de to viktigste.

Kredittkort gir bedre klagemuligheter

Kjøper du en vare med kredittkort i utlandet, har du langt bedre klagemuligheter enn om du betaler med kontanter eller et debetkort. Dersom du oppdager at det er en feil på varen etter at du kommer hjem, vil du stå langt sterkere. Enkelte salgssteder vil avvise deg når du klager, fordi de vet du ikke kommer direkte til butikken med klagen din. De samme salgsstedene er imidlertid avhengige av å ha Visa og Mastercard som betalingsløsninger. Uten disse ville de tapt enorme mengder omsetning.

Ergo, dersom du ikke vinner frem med klagen, kan du henvende deg til kredittselskapet, som deretter fremmer klagen på dine vegne. Dersom klagen din er reell og rimelig, vil du sannsynligvis få medhold. Kredittselskapet og selskapet som står for betalingsløsningen har et medansvar for at du ikke blir lurt.

Nødpenger dersom du trenger

Skulle du bli frastjålet verdisaker som kamera, mobiltelefon eller lignende, har du muligheten til å skaffe deg nytt uten at det gjør store innhugg i reisebudsjettet. Slike verdisaker får du erstattet i mer eller mindre grad av reiseforsikringen din. Men, det vil ta tid å få dette dekket. Som en løsning kan du benytte deg av et kredittkort. Så lenge du betaler for kreditten du brukte innenfor den rentefri perioden, lider du ingen økonomiske tap, og får heller ingen dyre utlegg direkte fra egen konto. Dermed slipper du å få deler av ferien spolert, fordi du mister viktige ting som kamera. De fleste vil tross alt forevige gode ferieminner.