Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort gir deg tilgang på et usikret kortsiktig lån, og ofte er dette en fordel når du er på reise dersom du har et kortsiktig kapitalbehov. På den måten kan det ansees som en forsikring i seg selv å alltid ha tilgang til penger ved nødvendighet. Nordmenn flest har vært så heldige å oppleve en sterk vekst i velstanden de siste årene, og som en følge av dette velger stadig flere å reise til utlandet. Av den grunn har også etterspørselen og Rekordutbetaling for reiseforsikring i 2014, uten at mange vet hvordan de kan spare penger på det. En vanlig forsikring kan i dag koste et sted mellom kr 1 000-2 000, og du kan dermed spare mye penger dersom du har en reiseforsikring inkludert i kredittkortet ditt.

Du må finlese kontrakten

Det er ditt eget ansvar å finlese kredittkortskontrakten for å vite akkurat hva kortet dekker. Det er ikke alle kredittkort som har reiseforsikring inkludert, og blant de som tilbyr dette vil det variere hvilke skader/tap som dekkes. Vær forsiktig og gjør et godt detektivarbeid på forhånd. Her er unntakene i reiseforsikringen din. Det har vært flere historier den siste tiden om nordmenn som reiser til utlandet uten tilstrekkelig forsikring, og du må for all del være forsiktig slik at du ikke ender opp i samme situasjon. Kredittkortselskapet vil også sette en del begrensninger iht. hvor mye du reiser, og til hvilke deler av verden. For eksempel vil det være nærliggende å tro at en person som reiser til Asia hver uke vil måtte betale mer i reiseforsikring enn personer som reiser én gang i året.

Kredittkort har mange skjulte fordeler

Kredittkort inneholder ofte flere varierte fordeler som mange ikke er klar over, og reiseforsikring er én av de. Husk at de fleste kortselskaper vil kreve at minst halvparten av alle kostnader relatert til reisen må betales med kortet for at forsikringen skal være gyldig. I tillegg må du huske på §54b i finansavtaleloven som sier at du har rett til refusjon. Les andre sikkerhetstips . Sistnevnte kan være en fordel ved kjøp av flybilletter og hotellnetter i utlandet.