Kredittkort
Kredittkort

Vi skriver  midten av mai måned, og sommeren står for døren. Mange har planer om å reise bort på ferie, innenlands eller utenlands. Noen har kanskje allerede bestilt og betalt hele ferien, mens andre igjen enda leter. Fellestrekket, uansett feriemål, er at det koster. Ofte må en ut med en rimelig stor sum, som en kanskje ikke har tilgjengelig. Dermed blir mange ferier betalt med kredittkort (les om hvorfor dette kan være klokt).

Betale ferie med kredittkort

Når benytter kredittkort er en oftest fullt klar over hvordan denne formen for kreditt fungerer. Det hender derimot at en tror en kan klare å klare med de ekstra kostnadene, men ikke klarer det. Vil man benytte kort til betaling bør en være sikker på at de ekstra kostnadene er overkommelige over tid. Eller at en vet at en senere kan løse inn hele kreditten. Blir man sittende med kostnader av denne typen, som en ikke klarer med, vil det føre flere ut i en vanskelig situasjon. Derfor er det viktig at ferien ikke betales med kort, om det er en ferie en ellers aldri ville hatt økonomi til.

Det finnes fordeler med ferie betalt med kredittkort

Det kan altså bli en dyr ferie om en må betale avdrag på kreditten over lang tid, men det er også fordeler ved bruk av et kort. En av disse er at mange kort har reiseforsikring inkludert i kortet. Betaler en halve reisekostnadene med kortet har du også reise – og avbestillingsforsikring. Reisekostnader inkluderer transport og bosted. Det en bør sjekke nøye om en benytter denne formen for reiseforsikring er hva som dekkes, samt hva dekningsgraden er. I tillegg til forsikringen vil du ved en eventuell konkurs av reiseselskapet kunne få pengene dine tilbake. En mulighet du ikke har om du betaler kontant eller med et debetkort. Les artikkel om du bør ha to reiseforsikringer.