Kredittkort
Kredittkort

Om man har samlet seg gjeld fra kredittkort gjør man lurt i å finne andre måter å dekke denne gjelden på. Det kan være tungt å ta de riktige avgjørelsene, men vi håper å kunne hjelpe den som har havnet i en slik vanskelig situasjon. Det medfører et stort ansvar for den som velger å bruke et kredittkort, og noen ganger går ting over styr. Bakgrunnene kan være så mange, fra personlige tragedier til entusiastiske impulskjøp. Løsningen på situasjonen er likevel som regel den samme. En refinansiering flytter gjelden, skaper pusterom, og kutter på utgiftene og presset. Les mer om refinansiering her.

Hvordan refinansierer man gjeld fra kredittkort?

For den som er i et økonomisk uføre er refinansiering ved hjelp av et forbrukslån den mest øyeblikkelige løsningen. Den første fordelen ved dette er at man kan regne med en noe lavere rente, enn hos kredittkort selskapet. Har man gjeld hos flere selskaper samler man i tillegg denne på et sted. Det reduserer papirarbeidet, og man sparer deler av de månedlige gebyrene.

Forbrukslån er ikke den eneste løsningen

Det finnes selvfølgelig også andre former for refinansiering av gjeld fra kredittkort. For den som ikke er den mest øyeblikkelige knipe, vil lån med sikkerhet alltid være den beste opsjonen. Har man hus, hytte eller andre relevante verdigjenstander, kan man med denne sikkerheten sikre seg en langt lavere nominell rente. Har man et bestående boliglån, kan løsningen være å bruke dette til å refinansiere gjelden fra kredittkort. Får man en ny takst som attesterer at huset er steget i verdi, kan man med denne utvide boliglånet, og slik bruke det til å refinansiere gjeld fra kredittkort. Dette er som rele den mest billige løsningen, da rentene på boliglån normalt er blant de laveste.