Kredittkort
Kredittkort

Det er ingen hemmelighet at norske kredittkort har en nokså høy rente, og at det kan bli noe dyrt for deg dersom du skal handle ting på avbetaling med et slikt kort. Men det alle ikke er klar over er at man har en ganske så lang betalingsfri periode der det ikke koster deg noe å vente med nedbetalingen.

Nesten to måneder med betalingsutsettelse

De fleste kredittkort på det norske markedet (se vår oversikt her) lar deg utsette nedbetalingen med nesten to måneder (40 til 50 dager er vanlig) før rentene begynner å løpe. Det betyr at du kan kjøpe deg flatskjerm i starten av januar, og vente helt til slutten av februar før du betaler ned kjøpet.

Dette koster deg altså ikke noe ekstra – så lenge du betaler tilbake utnyttet kreditt innen den rentefrie nedbetalingsperioden er over. Det er en av de aller største fordelene med et kredittkort, og gjør at de er svært praktiske selv til hverdagslige handler der man ellers ville ha brukt bankkortet.

Hvordan er renten på norske kredittkort?

Og mange vil mene at det nærmest er obligatorisk å betale tilbake kreditten før det har gått over den nevnte tiden. Dette fordi renten på norske kredittkort gjerne er over 25%, noe som gjør at nedbetalingen kan bli meget dyr. Skal man betale ned over lengre tid, så anbefaler vi heller et forbrukslån.