Kredittkort
Kredittkort

De fleste har sikkert mistet et kredittkort i løpet av livet sitt. Det viktigste som følger denne oppdagelsen er, er at du umiddelbart sperrer kortet. Der kortselskapene og banker som vi presenterer har som regel en døgnåpen telefonforbindelse hvor du automatisk kan sperre kortet. Dette gjelder også hvis du er i utlandet. Deretter er det lurt å se på de siste transaksjonene, enten online, eller på den neste kontoutskriften. Les: Slik beskytter du deg mot kortsvindlere i utlandet.

Kredittkort er tryggere i dette tilfellet

Om bankkortet eller kredittkortet er blitt brukt til noe som en ikke er ansvarlig for så kan pengene kreves tilbake, siden utgiften er et resultat av en kriminell handling. Dette er enklere med et kredittkort. Her kontakter man kun kortutsteder som så krever de ulovlige betalingen tilbake. Med bankkort er det hele noe mer komplisert. Å bruke kredittkort innebærer faktisk en lavere risiko for tap av penger som følge av svindel.

Ulempen ved noen kredittkort

Noen kredittkort kan man bruke uten BankID eller PIN-kode. Det er selvfølgelig noe man bør passe seg for. Med et kredittkort har man ofte tilgang på store summer og det er viktig å passe på at disse ikke havner i gale hender. Med kort hvor man kun trenger detaljene på kortet for å handle har man ofte en redusert sikkerhet hvis uhellet skulle være ute. Ta deg derfor en titt på kortene som vi presenterer, hvis du fortsatt ikke har et kort som krever at du bruker BankID når du handler online. Vær også sikker på at ditt kort krever at du identifiserer deg med en PIN ved fysisk bruk. Da kan du spare deg mye stress og styr, samtidig som pengene dine er trygge.