Kredittkort
Kredittkort

Det lønner seg å tenke to ganger over hvordan man oppbevarer sitt kredittkort. Et mistet kort, eller et kort som slutter å funke fører lett til veldig mye stress og styr. I vårt daglige liv bruker vi kortet til så mange ting, at kredittkortet er blitt til en ny kroppsdel. Er det borte føler man seg amputert. Å bestille et nytt kort tar gjerne et par dager, hvis man har en BankID som funker, og man faktisk er i Norge. Derfor har vi satt sammen noen gode råd om hvordan du bør ta vare på kortet ditt.

Ha et sikkert sted for ditt kredittkort

Det er viktig at ditt kredittkort ikke blir liggende og slenge. Ikke minst fordi det da lett kan forsvinne. Så mange som 130 000 nordmenn mister kortet sitt i løpet av et år. Det utgjør en del bortkastede arbeidstimer som vi alle kunne spart oss, og brukt på noe mer produktivt eller hyggelig. Kortet kan også lett bli skadet. Elektroniske apparater inneholder magneter kan være syndebukken. Mobiltelefonens magneter, som sitter i høyttaleren er egentlig for små og svake for å skade kortet, men vær forsiktig med større ting. Små riper kan også vøre nok til å ødelegge et kort, så en plastlomme er å anbefale.

Vær forsiktig med sol og varme

Kredittkort er lavd av plastikk, og plastikk beveger seg når det blir varmt. Selv om plastikken i kredittkort har høy kvalitet, og ikke bøyer seg før vi er over 50 grader, så er det viktig å være forsiktig. Kortet er likevel tilbøyelig for å forandre form hvis det presses mot andre harde gjenstander. Selv om dette ikke nødvendigvis skader stripa, så kan det lønne seg å passe på.