Kredittkort
Kredittkort

Til stadighet kan man finne artikler om folk som er havnet i gjeld med kredittkort. De har gjerne brukt kortet ukritisk og uansvarlig, uten noen tanker om hva ting de betaler for faktisk koster. Dette kan fryktelig fort gå fryktelig galt. Man kan unngå mange av fellene ved å bruke kredittkort fornuftig og til egen fordel.

Legg merke til renta

Hvis man har tatt opp et lån, eller kreditter, så er det en selvfølge at man betaler tilbake mer enn det man har brukt. På et kredittkort kan man likevel unngå renter på kredittbeløp hvis man gjør ting riktig. Renter på kredittkort kan ligge mellom 15% og 35% p.a. Det er opplagt at med slike renter, så kan det fort bli dyrt. Man bør unngå renter så mye som mulig. Dette innebærer at man ikke bruker mer enn det man kan betale tilbake i løpet av en måned. Det fleste kort har rentefrie perioder på mellom 40 og 50 dager, og klarer du å betale fakturaen innen den perioden, så har du nytt godt av et gratis lån.

Kredittkort blir dyre når man bruker dem feil

Hvis du har brukt mere penger enn det du kan tilbakebetale så har du ett lite problem. Hvis du ikke kan betale regningen for brukt kreditt så begynner renta å løpe fra forfallsdato. Det betyr at du mister den rentefrie perioden på din resterende kreditt. Det første du bør gjøre er å betale inn så mye som mulig, for å slette så mye av gjelden så raskt som mulig. Neste steg er å ikke bruke kredittkort til gjelden er slettet. Muligens kan det være lurt å flytte gjelden til et vanlig banklån.