Kredittkort
Kredittkort

Det er en velkjent sak at de fleste kredittkort har en nokså høy rente – i alle fall om man sammenligner med typiske rimelige lån som boliglån eller studielån. Men med en stadig større konkurranse i dette markedet, så blir også kredittkortene billigere. Nå kan du få en rente ned mot 17%!

Store forskjeller på rentenivået

Og når man snakker om kredittkort, så er en effektiv rente på 17% en meget lav rente. Det tilsvarer et helt normalt forbrukslån, og da vet man at man har fått en god rente. Ettersom det sjeldent er snakk om de helt store summene, så vil heller ikke totalkostnadene bli veldig store med en så lav rente. Men det er verdt å være klar over de store renteforskjellene på norske kredittkort. For en rente på 17% er langt fra en vanlig rente, og kredittkortet Santander Red er det eneste som tilbyr en så lav rente. Andre kredittkort igjen kan kreve så mye som 35 prosent, eller et sted mellom de to nevnte prosentene.

Hvorfor er renten såpass høy på kredittkort?

Et kredittkort er på samme måte som et forbrukslån en form for usikret lån, der banken ikke har noen sikkerhet i verken bolig eller andre eiendeler hos deg selv om de låner deg penger. Det gjør at det er noe risikabelt å tilby en slik tjeneste, og derfor er renten på slike kort høyere enn for eksempel et boliglån.