Kredittkort
Kredittkort

Når du betaler med kredittkort tenker du noen gang over hva VISA egentlig er? De fleste av oss gjør ikke det. VISA er et av de store selskapene i verden som leverer en betalingstjeneste til banker og brukersteder. Hele 25 millioner brukersteder kan benyttes over hele kloden. Det sier sitt om størrelsesordenen på selskap og systemet.

VISA er ikke kredittkort

Det er et stort og omfattende betalingssystem som benyttes hver gang du betaler med kredittkort, som er tilknyttet VISA. Selve kortet er det kortutsteder, som samarbeider med VISA, som har ansvaret for. Betalingssystemet leveres til banken og VISA har ansvaret for selve systemet, betalingsterminaler og annen teknologi. I tillegg er de ansvarlig for sikkerheten i systemet. Alt som er utenfor, som selve kortet, gebyrer eller renter, er det banken som avgjør. Gebyrer man betaler på brukersteder for å benytte VISA er det brukerstedet som bestemmer. VISA har altså ingenting med om et gebyr er lavt eller høyt.

Betalingssystemer er i stadig utvikling

Flere og flere benytter kredittkort som betalingsmiddel. Det krever også at selskaper som VISA er i stadig utvikling for å ligge foran konkurrentene. I 2013 lanserte VISA nye betalingsløsninger for både uttak av kontanter og betaling. Visa kontaktløs heter dette, det vil si at i stedet for å dra kortet gjennom en terminal holdes det kun foran en betalingsterminal som leser av kortet. Løsningen er ment for å raskt kunne ha tilgang til små summer. Større beløp må fortsatt hentes i minibanker. I tillegg kom også VISA mobil kontaktløs og VISA personlig betaling. Når alle disse 3 løsningene vil være oppe å gå i hele Norge er usikkert. Informasjon om dette finner man mer om hos VISA Norge. Uansett; nye løsninger er alltid velkomne om de gjør hverdagen enklere.