Kredittkort
Kredittkort

Mange foretrekker kortbetaling fremfor kontantbetaling når man er ute på byen. Det er en enkel form å gjøre opp for seg og man slipper å holde styr på både mynter og sedler. Likevel bør man tenke seg godt om før man legger frem kredittkortet slik at man ikke risikerer en mye dyrere kveld enn først antatt. Her kan du lese våre sikkerhetstips.

Mindre kontroll på forbruk

Er man ute og har det hyggelig er det lett å bare bestille drikkevarene i baren og be bartenderen ”sette det på kortet”. I begynnelsen har man ofte en grei oversikt over hva man har bestilt, men utover kvelden, og eventuelt flere drinker bestilles, kan man fort miste oversikten over hva man har bestilt og ikke bestilt. Et annet aber i samme sammenheng er at andre folk rundt deg lett kan bestille sine varer på ditt kredittkort. Dette er fordi det ikke gjøres noe sluttoppgjør før kvelden er over. Så lenge man vet navnet på et av korteieren kan man svært lett misbruke andres kort. Les hos Finans Norge om ansvar ved misbruk av kort.

Gjenglemt kredittkort

Etter hvert som stemningen stiger er det fort mulig å glemme hva man hadde med seg når man først dro ut på byen. Det er ikke bare jakker, skjerf og paraplyer som blir gjenglemt, men også kredittkort som blir liggende igjen i baren etter stengetid blir et stadig hyppigere fenomen. Ofte må man betale for kortmisbruket selv. Forlater man baren ved stengetid uten kredittkortet har man ikke mulighet til å hente kortet før dagen etter. I bestefall. Noen barer er også åpne enkelte dager i uken, og det kan dermed ta lenger tid før man får kortet tilbake. Oversikten på forbruket blir igjen usikkert og man kan ende opp med å betale mer enn dét forbruket tilsa.