Kredittkort
Kredittkort

På ferien er det viktig at man slapper av, koser seg og lader batteriene. Har man med to betalingskort, hvor ett av disse er kredittkort kan man ta det med ro. Det mange glemmer er at det ligger svært mange fordeler ved å betale utgiftene sine med et kredittkort ved utenlandsopphold.

Ha alltid reiseforsikring

Man vet aldri når uhellet er ute. Skulle man bli syk, skadet eller miste bagasjen er reiseforsikring godt å ha. De fleste kredittselskaper har bakt inn en reiseforsikringsavtale som en av sine fordeler. Eneste krav tilbake er at man bruker kortet ved bestilling av reisen. Dette gjelder for eksempel flybillettene, leiebil og hotell. Når dette er på plass kan man med god samvittighet sette seg på flyet og slippe å bekymre seg unødig om noe skulle skje. En annen god ting er at flyselskaper som SAS og Norwegian tilbyr bonuspoeng dersom du bruker deres kredittkort ved betaling. På denne måten er du med å sikre neste ferie allerede før den første har begynt.

Vær nøye med betaling

Uavhengig av type betaling, bør man alltid følge nøye med at alle skyldige beløp er i rett valuta. Dette må du påse før du signerer kvitteringen. Valutaene land imellom er ofte svært forskjellige. Skulle du være uheldig og oppdage at du har blitt trukket feil, må du kontakte kredittselskapet snarest. Får du spørsmål om å betale i lokalvaluta kontra egen, bør man alltid velge den lokale. Dette er fordi at kursen som blir gitt ved egen valuta ofte er vesentlig dårligere enn i det landet man besøker.

Klikk her om du trenger kredittkort