Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er en grei måte å betale både tjenester og varer, og trenger ikke koste deg noe ekstra. Det du derimot skal være klar over er at kontantuttak koster, både innenlands og utenlands. Det er greit å vite hva du egentlig betaler om du tar ut kontanter i minibanken.

Kostnader – kontantuttak

Er du en vant bruker av kredittkort betaler du antakelig det meste med kortet. Da vet du også at kreditten ikke vil koste deg noe om du klarer å betale alt innen den rentefrie perioden er over. Det hender nok at du også trenger kontanter innimellom, og tar turen til minibanken med kortet. Da bør du tenke deg godt om, da det vil koste deg forholdsvis mye. Kontantuttak har ingen rentefri periode, og rentene løper fra du har pengene i hånden. Et grovt eksempel; tar du ut kr 1 000, og kortet ditt har rundt 20% rente, koster tusenlappen deg kr 200. I realiteten har du tatt ut kr 1 200. Benytt heller ditt vanlige bankkort til kontantuttak.

Kostnader i utlandet

Enkelte kort kan fint benyttes til kontantuttak i utlandet, som for eksempel Bank Norwegians kort. Det vil koste deg litt ekstra, gebyr på kr 39 og valutapåslag 1,75%, men rentene begynner ikke å løpe. Andre kort igjen der vil rentene løpe fra uttak, som i Norge. Disse kortene vil også kreve deg for gebyrer og valutapåslag. Du vil trenge noe kontanter i utlandet, men vi anbefaler deg å begrense uttak på kredittkort. Benytt kredittkortet til betaling i stedet for, da dette følger regelen om rentefrie dager, men husk å benytte det på sikre terminaler.