Kredittkort
Kredittkort

I 2015 er det såpass mange kredittkort å velge imellom på det norske markedet at det kan være vanskelig å holde tunga rett i munnen når man skal velge. Hvert eneste år ser vi at det lanseres nye kort fra de forskjellige bankene, og det kommer nye varianter som skal friste deg til å velge akkurat det kredittkortet.

Store forskjeller på kredittkortene

Vi skal ikke lengre tilbake enn 10-15 år i tid, før et kredittkort nærmest bare var et kredittkort, uavhengig av hvilken bank du søkte om kortet hos. Nå til dags er det dog store forskjeller på hvordan kortene fungerer, med alt fra reiseforsikring til bonuser og eksklusive rabattavtaler. Og vi ser at bankene stadig blir mer kreative når det kommer til kredittkort. Santander er en av de største tilbyderne i landet, og de har 4-5 forskjellige kort i det norske markedet der alle har sine ulike fordeler. Mens det ene kredittkortet har meget lav rente, så vil et annet kort gi deg bonuser og rabatter når du handler.

Hvilket kort bør du velge?

Når du skal velge kredittkort, så bør du se på faktorer som er avgjørende for deg, og ikke bare på de tallene som oppgis. For hvis du uansett ikke kommer til å handle ting på avbetaling, så er det uvesentlig om renten er på lave 17 prosent eller høye 35 prosent. Og slik kan du gå igjennom hvert kort for å se hva som passer deg best.