Kredittkort
Kredittkort

Handler du på nettet med et kredittkort, så kan du føle deg trygg på at du ikke taper særlig mye selv om handelen ikke skulle gå i orden. Gjør du det samme med et bankkort, så bør du ikke føle deg like trygg. Dette fordi at de ulike kredittkortene på markedet automatisk gjør at du blir beskyttet av et mer omfattende lovverk.

Sikker handel med kredittkort

For å ta et konkret eksempel i en situasjon der man vil slippe mye billigere unna dersom man betale med et kredittkort, så ser vi for oss at man bestiller flybilletter med et relativt «ustabilt» flyselskap. Man bestiller reisen seks måneder før avreisetidspunkt, og betaler reisen med kredittkortet.

Tre måneder senere skjer det utenkelige – flyselskapet går konkurs. Men heldigvis så betalte du reisen med et kredittkort, og det er banken som må dekke tapet ditt. Hadde du betalt med et bankkort så ville pengene vært tapt, med mindre det var nok kroner igjen i konkursboet til selskapet.

Kredittkjøpsloven sikrer deg mot tap

Kredittkjøpsloven er et omfattende lovverk som er en del av de norske lover. Den gjør at man kan føle seg trygg når man handler ting på nettet og i utlandet, forutsatt at man bruker et kredittkort fremfor et vanlig bankkort.

Loven sier blant annet at det er banken som må dekke tapet dersom man blir utsatt for svindel.