Kredittkort
Kredittkort

Kostnadene ved å ha et kredittkort avhenger først og fremst av hvordan du bruker det. I tillegg gjelder det å velge rett kort. Et kredittkort som utstedes av vanlige spare- og forretningsbanker, har ofte årsgebyr tilknyttet. De fleste kort du finner fra såkalte bankuavhengige utstedere, er gratis å eie på dette punktet.

Kostandene ved bruk bestemmer du deretter i prinsippet selv, så fremt du valgte et kort som har minimalt (eller ingen) gebyrer.

Unngå kostnader

Grovt sett er det to kostnader du må være oppmerksom på, når du eier et kredittkort. Den første er eventuelle gebyrer for bruk av kortet. Kjøper du varer eller tjenester, er dette gratis i de aller fleste kort (ingen gebyrer). Tar du ut kontanter, har enkelte kort gebyrer på dette. Men, det finnes flere gode kredittkort som ikke har gebyrer for uttak.

Den andre kostnaden er eventuelle renter for benyttet kreditt. Tar du ut kontanter, koster det deg renter fra første stund. Her anbefales det at man stort sett heller benytter seg av et vanlig bankkort (debetkort). Renter for kjøp av tjenester og varer, påløper først etter den rentefrie perioden utløper. Denne perioden er på så mye som 52 dager for enkelte kort (se for eksempel på re:member – et kredittkort som stadig kåres blant de beste). Med andre ord kan du enkelt unngå denne kostnaden, så lenge du betaler kreditten tilbake innenfor perioden.

Få med fordelene med kredittkort

Er du en smart bruker av kredittkort, blir spørsmålet i overskriften overflødig. Mange har lært seg å bruke kredittkort slik at de hele tiden drar fordeler av det. De aller fleste gode kort, kommer med et fordelsprogram som gir deg eksklusive rabatter. Dermed an du faktisk spare en god slump penger på å betale med kortet, såfremt du følger rådene ovenfor.