Kredittkort
Kredittkort

Skal man på ferie kan det være lurt å ha et eller to betalingskort med seg. For det første bør man alltid ha et reservekort. Om man mot formodning skulle miste det ene korte er det alltid smart å ha en back-up. Videre er det en rekke forsikringer og andre fordeler som medfølger et kredittkort, dersom man benytter til betalinger fremfor bruk av et vanlig debetkort.

Bruk kredittkortet ved bestilling av reisen

Når du setter deg ned for å bestille ferien din, kan det være lurt å vite hvilke fordeler kredittkortet ditt har. De fleste kredittselskaper tilbyr nemlig reiseforsikring ved bruk av kredittkort. Dette gjelder om du velger å bruke kortet som betalingsmiddel for flybilletter, hotell og leiebil. Fordelen med dette er at man er sikret hjelp dersom man for eksempel skulle bli syk, miste bagasjen, ved forsinkelser og lignende. Enkelte av flyselskapenes kredittkort gir deg også verdifulle bonuspoeng hver gang du benytter kortet. På denne måten kan du allerede begynne å spare opp til neste ferie.

Husk kontanter

Er man i utlandet bør man alltid ha litt kontanter. Flere småsteder og drosjer aksepterer kun kontantbetaling. Med andre ord så hjelper det ikke bare å stole på kort som eneste betalingsform. Aberet med uttak med kredittkort er at mange kredittselskaper tar et høyt gebyr. Likevel finnes det selskaper som lar deg slippe unna dette gebyret ved å tilby såkalt gebyrfritt uttak. Dette til tross betyr ikke dette at man unnslipper påløpende renter. En rentefri periode gjelder ikke ved minibankuttak og man må regne med at rentene starter fra uttaksdatoen.