Kredittkort
Kredittkort

Trenger du et kredittkort? Da finnes det mange å velge blant på det norske markedet, både fra vanlige banker og andre kortselskaper. Nå til dags er det heldigvis enkelt å google rundt for å finne de kortene som har best betingelser, på den måten kan du spare tusenvis av kroner hvert år, dette fordi det er store variasjoner fra kort til kort vedrørende gebyrer og renter.

Velg smart – Velg et 100% gebyrfritt kredittkort

Velger du smart, så velger du et gebyrfritt kredittkort. Hvorfor betale for noe som du kan få gratis? Slike kort er gebyrfrie å bruke i alle situasjoner, enten det er varekjøp eller kontantuttak i minibanker. Og, selvfølgelig, slike kredittkort har hverken etableringsgebyr eller årsgebyr. Dette er svært fordelsaktig i forhold til de dyreste kortene på markedet, ved bruk av disse må du gjerne betale en liten sum for hvert varekjøp du foretar, samt betale opptil flere hundre kroner for å ta ut kontanter (dette fordi gebyret beregnes som en prosentandel av uttaksbeløp).

Er rentene skyhøye?

Nå lurer du kanskje på hvordan banken eller kortselskapet bak 100% gebyrfrie kredittkort tjener penger? Eller kanskje ikke? Fortjenesten ligger selvfølgelig i rentene, og disse er som oftest skyhøye på kredittkort, gjerne optil 30%. Men selvfølgelig, det er store variasjoner blant de ulike kortene. All logikk tilsier at gebyrfrie kredittkort har høyere rente enn andre kort, men de beste gebyrfrie kredittkortene på det norske markedet har faktisk ikke nevneverdig høyere rente enn konkurrenter med gebyrer.

Populære gebyrfrie kredittkort

Å si at det finnes mange 100% gebyrfrie kredittkort i Norge ville være en overdrivelse, men det finnes noen. De mest populære og kjente gebyrfrie kortene er blant annet; Gebyrfri Visa fra Santander Consumer Bank, yA kredittkort fra yA Bank (klikk her for lese mer om kredittkort og lån fra yA Bank) og GE Money Bank MasterCard fra GE Money Bank. Disse kortene er gebyrfrie, har relativt lav rente, samt gode fordelsprogram som kan gi deg en rekke fordeler som bonuser, rabatter og cashback (penger tilbake).