Kredittkort
Kredittkort

Det er mange som tror at det er dyrt å bruke kredittkort, men faktum er at det kan være gratis dersom du bruker hodet når du velger og bruker kredittkortet. Når du skal velge et kredittkort bør du først og fremst velge et som verken har årsgebyr, etableringsgebyr, fakturagebyr eller gebyr ved kjøp av varer i butikken eller på internett. Det er faktisk en god del av disse, og det eneste du betaler er purringsgebyrer og renter dersom du ikke betaler tilbake beløpet du skylder inne fakturaforfall.

Ganske store summer hvert år

Når du ikke betaler noe for å bruke kortet betyr det at alt du sparer på kortet er ren fortjeneste. Så hver eneste krone du får i kjøpsfortjeneste eller får avslag på er penger du aldri ville hatt dersom du betaler med debetkort, og det kan fort bli snakk om ganske store summer i året.

Kjøpsutbytte på dagligvarer

Den aller største besparelsen på å bruke kredittkort finner du som regel på kredittkort som gir deg kjøpsutbytte på dagligvarer. Disse kan være opptil 2 % på alle dagligvarer i hele butikkjeder, og i løpet av et år kan det bety at du sparer flere tusen kroner ved å bruke kredittkort. Disse kortene pleier også å gi 1 % kjøpsutbytte på varer du kjøper i andre land, og derfor kan det være en del penger å spare ved å ta de med deg på ferien også.

Rabatt på kjøp av bensin

Det er også veldig vanlig med kredittkort som gir deg rabatter på kjøp av bensin, ofte bare kalt bensinkort av folk flest. I bunn og grunn er det to forskjellige måter de lar deg spare penger. Noen gir deg en fast rabatt per liter bensin, for eksempel 80 øre rabatt per liter. Andre gir deg derimot prosentvis cashback på bensinen du kjøper, gjerne rundt 3 – 4 %. Disse bensinkortene er som oftest knyttet opp mot en bensinstasjonskjede, og da får man selvfølgelig ikke rabatt dersom man fyller hos andre, konkurrerende kjeder.

Rabatter på nettbutikker

Rabatter på nettbutikker eller fysiske butikker er også vanlig, noen ganger så mye som 20 %. Disse rabattene får du som regel automatisk når du betaler med kredittkortet ditt, og kan hentes som bonuspoeng på kredittkortnettbanken din.

Gratis reiseforsikring inkludert

Det er mange kredittkort som gir deg gratis reiseforsikring når du betaler hele reisen med kredittkortet. Dersom du skal reise med hele familien kan du fort spare en hel tusenlapp ved å få denne forsikringen gratis, for reiseforsikring er noe alle bør ha når de er ute og reiser! I tillegg er det flere kredittkort som tilbyr gratis avbestillingsforsikring på samme vilkårene, noe som også kan være kjekt å ha. Denne forsikringen er ikke like dyr som reiseforsikringen, men det er likevel noen hundrelapper spart.

Gratis valgfrie forsikringer

Det er også flere kredittkort som gir deg andre, valgfrie forsikringer. Disse forsikringene kan være blant annet billettforsikring, ransforsikring eller ID-tyveriforsikring. Det kan altså spares inn penger ved å velge et kredittkort som tilbyr disse forsikringene gratis, men ofte forutsetter disse forsikringene at du bruker kredittkortet til å betale det som skal forsikres. For eksempel må billettene være betalt med kredittkortet for at billettforsikringen skal gjelde.