Kredittkort
Kredittkort

Det er blitt stor fokus på dette med gebyrfrie kredittkort. Hva har egentlig det å si for deg som bruker av kredittkort? Skal du velge et gebyrfritt kredittkort eller et kredittkort med gebyr?

Valgene er mange

Valgene er mange og ditt valg havner ofte på et gebyrfritt kredittkort. Dette er en type kort som ikke har årsgebyr eller fakturagebyr. Her er det bare å bruke det og ønsker du utsatt betaling så påløper det renter, men det gjør det uansett om du bruker gebyrfritt eller gebyr belagt kredittkort, så her står de likt (klikk her for å lese mer om dette).

Forskjellene er ofte at kredittkort med et årsgebyr innehar flere og andre fordeler enn kredittkortene med gebyr. Av fordelen for gebyrfrie kredittkort så finner du ofte rabatter og tilbud på butikker, rabatt på diesel og bensin, opptjening av poeng, cashback, gratis forsikringer og hele 30 til 50 dager med betalingsutsettelse.

Gebyrbelagte kredittkort

Gebyrbelagte kredittkort har gjerne spesialisert seg innenfor reise. Hvor de da ofte tilbyr gratis tilgang til lounger, internett og concierge service. Her får du råd og hjelp dersom du trenger tips og anbefalinger til restauranter eller muligheter til å benytte deg av tjenestene deres for å bestille flybilletter og konsertbilletter. Mulighetene er mange, men kanskje for den som reiser litt ekstra og ofte har dårlig tid.

Gjør litt reasearch!

Hva du skal velge kommer av hva du ønsker å bruke kredittkortet til. Les deg gjerne opp på fordelene på begge. Eller bestill et gebyrfritt kredittkort til å begynne med. Liker du fordelene det gir og sparer mye, så kan det være greit å bruke noe av det du sparer på et kredittkort som koster litt å ha i året. Det er jo uansett litt stilig å kunne bestille billetter på en lokal konsert via telefonen mens du venter på din bedre halvdel som gjør seg klar til kvelden på en weekendtur i Paris.