Kredittkort
Kredittkort

Det har blitt et stort fokus på ID-tyveri de siste årene. For kriminelle er det veldig mye enklere i dag og svindle til seg store verdier ved å overta identiteten til en person. De kan for eksempel bestille dyre varer i ditt navn, kredittkort og forbrukslån også. Det gjør at du må være mer forsiktig med passord som du bruker, PIN-koder og makulere alle papirer som har personnummer eller annen informasjon om deg som kan misbrukes.

ID-tyveri

ID-tyveri er uansett noe som det er vanskelig å helgardere seg mot, mister du lommeboken kan det faktisk være nok til at du kan bli utsatt for det. Derfor er det lurt å være føre var. Forsikringsbransjen har sett at det er et behov for forsikringer mot akkurat dette, noe kredittkortleverandørene også ser stor nytte av. Flere kredittkort har derfor fått ID-tyveri forsikring inkludert på samme måte som med reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Det er selvfølgelig litt krav til at du bruker kortet aktivt for at forsikringen skal gjelde, men uansett en god måte å forsikre seg på.

Hvordan følge kravet om aktivt bruk?

Finner du et kredittkort som har dette inkludert sammen med for eksempel drivstoffrabatt, er det enklere å følge kravet om aktivt bruk. For da kan du bruke kortet til å fylle diesel eller bensin, noe de fleste gjør jevnlig, og fortsatt være forsikret dersom uhellet skulle være ute.

Husk å følge med

Pass uansett på å skjule PIN-koder ved bankkort og kredittkort bruk. Sjekk raskt opp transaksjoner som du ikke kjenner til på kredittkort og kontoutskrifter. Hold øye med posten din, dersom noen har om adressert den vil du fort merke at postkassen er tom og bør sjekke det med Posten.

Les mer om kredittkort på www.finndittkredittkort.com.