Kredittkort
Kredittkort

Når du skal ha boliglån i bankene så er det ofte slik at du da må bli en gullkunde, totalkunde eller bli med i en eller annen totalpakke for å oppnå den beste renten for ditt boliglån. Ganske mye kun for en fordel. Bankene skal jo tjene penger de også, og derfor gjør de det på den måten. Nesten alle trenger jo de tjenestene som følger med uansett og mange liker å forholde seg til en bank. Det er derimot ikke det lureste du kan gjøre.

La kortet ligge!

Takk gjerne ja til totalpakken med kredittkort, men la for all del kredittkortet ligge. For her følger det gjerne ikke med de aller største fordelene. Du er mye bedre tjent med et kredittkort fra en 3. part som tilbyr dette. Først så er det viktig å tenke litt igjennom hva du kan bruke et kredittkort til, for mulighetene er mange. Ved å fylle drivstoff på bilen med kredittkortet kan du spare mye å ha et kredittkort fra din lokale bensinstasjon, men reiser du mye bør du heller se etter et kredittkort som gir deg rabatter på alle bensinstasjonene på markedet. Handler du mye på internettbutikker og i vanlige butikker så kan det være kjekt med et kredittkort som gir deg rabatter og/eller cashback på det du handler. Så nesten hvert kredittkort har sitt brukssted. Kanskje du skulle hatt flere i lommeboken for å få alle fordelene?

Se på fordelene kortet kan gi deg

Felles for alle kredittkort som er gebyrfrie og fra 3. parter er at de har reiseforsikring om du betaler mer enn 50% av reisen med kredittkortet ditt. Alle andre fordeler er gjerne litt individuelt. Har du derimot planer om å utsette betalingen på noen av kjøpene dine så kan det fort være mer interessant å se på rentene på utestående beløp på kredittkortet, dette er vel det eneste punktet som bankenes kredittkort kan komme bedre ut, men ikke nødvendigvis. Pass derfor på å få deg flere kredittkort slik at du alltid får mest mulig ut av dine kjøp og ikke slavisk bruker bankenes kredittkort.