Kredittkort
Kredittkort

Når man i dag skal handle i butikker bruker de aller fleste nordmenn et kredittkort eller et bankkort. Slik vil det nødvendigvis ikke være i fremtiden, da mobiltelefonen og smarttelefonen tar over en stadig større del av hverdagen vår. Nå vil den sannsynligvis også fungere som betalingsmiddel i norske butikker.

Fremtidens kredittkort?

Det finnes allerede massevis av alternativer til både mobil og datamaskin der man kan sette inn penger elektronisk gjennom et kredittkort. Men i fremtiden vil man kunne bruke mobiltelefonen også til å betale med i butikker, på samme måte som man i dag gjør med et kreditt- eller bankkort. Da vil man slippe å vandre rundt med et plastkort i lommeboka, og kanskje vil man ikke behøve en lommebok i det hele tatt. Mobiltelefonen er i dag med på de fleste reiser utenom hjemmet, og følgelig vil man alltid ha penger tilgjengelig. Dessuten kan dette være en langt mer effektiv løsning enn å betale med et kredittkort i en kortterminal.

Teknologien heter NFC

Teknologien som brukes for å utføre trådløse betalinger med en mobiltelefon, heter NFC. De fleste nyere mobiler og toppmodeller støtter denne, og det gjør også mange betalingsterminaler i norske butikker. Derfor er det ikke noe i veien for at du kan bruke mobilen som kredittkort allerede nå. Alt man behøver er en elektronisk lommebok på mobiltelefonen, som lastes ned som en app. Man setter inn penger fra et kredittkort, og betaler ved å «scanne» telefonen mot en kortterminal som støtter NFC.