Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er til stor nytte for de fleste, og gir tilgang på kortsiktige og billige lån dersom summene betales tilbake i tide. Ofte inneholder også kortene mange fordeler slik som forsikring ved reise, svindel og tap, i tillegg til rabattordninger med bensinstasjoner og andre utsalgssteder. Ved korrekt bruk er disse kortene til stor glede for et stort antall nordmenn, men uheldigvis finnes det også mange som ikke klarer å bruke kortene på en ansvarlig og fornuftig måte. Hovedproblemet med kredittkort er overforbruk og at man ikke klarer å betale tilbake i tide. Dette fører igjen til høye rentekostnader og en ond spiral av kostnader.

Hva bruker du kredittkortet til?

For å finne ut om du er i gruppen som finansierer et overforbruk med kredittkort burde du først og fremst ta en titt på hva du kjøper med kortet. Bruker du kortet til å betale for dyre klær og byturer da du har gått tom for penger ellers så kan dette betegnes som et overforbruk, og dette er en livsstil du burde endre så fort som mulig. Noe av det viktigste en kan gjøre er å sette til side et buffer fond med penger som kan brukes i tider hvor behovet er større enn vanlig. Skulle girkassen ryke er det for eksempel smart å ha penger til å kunne kjøpe en ny.

Kredittkort kan koste mye

Overforbruk av penger på kredittkortet skyldes mangel på selvkontroll. Det viktigste man kan gjøre er å gå i seg selv og forsøke å endre på en adferd som ikke er bra. Problemet med overforbruk er at rentene på kredittkortet er såpass høye. Dersom man konstant bruker mer penger enn man har tilgjengelig vil også sjansen for at man ikke betaler tilbake i tide øke. Dermed havner man i en vond spiral.