Kredittkort
Kredittkort

Hvert eneste kredittkort har et nummer som identifikasjon. Av en eller annen grunn er folk mindre forsiktige med å gi ut dette til uvedkommende. Det kan føre til at man slipper svindlere til, og derfor bør du ikke gi ut kredittkortnummer i enkelte sammenhenger.

Dette betyr nummeret på kredittkort

Kredittkort kommer altså med en tallrekke som identifiserer deg som bruker kortet, og kortutstederen. Tallrekken er ofte på rundt 16 siffer, og alle tallene har sin funksjon. Kortutsteder, og bransjen de tilhører, kommer frem av de seks første sifrene. Etter disse kommer din unike kode, altså tallene som identifiserer deg i betalingssystemet. Helt til slutt er tallet som er et kontrolltall. Så trodde du at tallene var tilfeldige vet du annet nå. Ofte tar man kanskje det ikke så nøye om en oppgir dette nummeret til selgere eller andre, men det bør du.

Slik kan noen tappe kredittkortet ditt

Det er faktisk ganske enkelt å tappe et kredittkort, spesielt på enkelte nettsider. Har man navn og kredittkortnummer er det mulig. Derfor bør du ikke gi fra deg nummeret til folk du ikke kjenner, eller er sikker på at de er den personen de utgir seg for. Gi aldri fra deg kredittkortnummeret over telefon om det er du som blir oppringt. I tillegg finnes det enda noen betalingsterminaler hvor hele kortnummeret står på kvitteringen. Står hele nummeret pass på at du ødelegger/river sunn kvitteringen. I tillegg kan det være smart å signere i navneruten på kortet, om der er en. Det kan vanskeliggjøre svindel om kortet blir stjålet eller mistet. Dette gjelder spesielt i land hvor betaling med kort enda skjer med de «gamle» betalingsterminalene.