Kredittkort
Kredittkort

Selv om vi nesten utelukkende er positive til kredittkort, så finnes det en del fallgruver som er lette å tråkke i dersom man bruker kortet på «feil måte». I utgangspunktet er det altså ikke kredittkortet sin feil, men vi skal uansett se nærmere på de vanligste tabbene slik at du kan unngå de og spare penger.

Følg med på nedbetalingstiden

Det er veldig vanlig når man har et kredittkort at man bruker mer enn man har råd å betale tilbake, eller at man ikke følger med på den rentefrie betalingsutsettelsen. Da er det fort gjort at rentene begynner å løpe, og da blir det ikke nødvendigvis billig – typisk rente er på 25 til 35%!

Andre vanlige feil er at man glemmer å betale fakturaen. For selv om rentene ikke begynner å løpe før etter 45-50 dager, så er det et minimumsbeløp man må betale tilbake én gang i måneden uansett. Mange overser denne fakturaen og misser forfallsdatoen, og får derfor ekstra regning.

Rentene spiser opp bonusene

En annen tabbe man vil unngå er at renter og gebyrer spiser opp det man sparer i bonus. For mens mange drar nytte av et kredittkort som har cashback, så tenker ikke alle på at den bonusen de sparer opp raskt blir spist opp hvis man må betale renter og gebyrer. Og da kunne man like gjerne ha brukt et vanlig bankkort…