Kredittkort
Kredittkort

Det kommer stadig ny teknologi på markedet, og et produkt som spås en mørk fremtid er nettopp kredittkortet. For nå har man kommet til et stadium der stadig flere bedrifter ønsker å innføre mobil betaling, og følgelig kan mobiltelefonen bli en fullverdig erstatte for et kredittkort. Men når skjer det?

En alternativ løsning

De fleste eksperter er nok enige i at mobil betaling kan være en del av fremtiden, men det vil nok ta lang tid før et kredittkort kan pensjoneres. Hva skal man for eksempel gjøre dersom mobiltelefonen er tom for strøm – noe som for så vidt er et kjent problem med dagens elendige batterilevetid?

Følgelig tror vi at de fleste i fremtiden, også om 10 år, vil ha både et kredittkort samt muligheten for mobil betaling. Det er definitivt en spennende tjeneste, men som man uansett må ha et slikt kort for å koble opp til kontoen på mobiltelefonen.

Også kredittkort kan bli mer moderne

Mange argumenterer for at det vil bli raskere å benytte en mobiltelefon for å betale i butikker og lignende. Men teknologien som mobile betalingsløsninger benytter kalles for NFC, og kan i teorien løses ved bruk av en chip.

Følgelig vil også kredittkort og bankkort i fremtiden utstyres med NFC, slik at man kan utføre transaksjoner av mindre beløper på under et halvt sekund, uten bruk av PIN-kode eller andre tidkrevende verifiseringsmetoder.